Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره حفاظت محیط زیست خلخال گفت: با هدف تامین غذای مورد نیاز وحوش در شرایط سخت جوی ، زیستگاه‌ها و محل سکونت حیوانات وحشی ساکن در مناطق حفاظت شده این شهرستان دانه‌پاشی شد.

مهدی کسایی روز سه‌شنبه افزود: با توجه به بارش‌های سنگین برف در روزهای گذشته در مناطق حفاظت شده و زیستتگاه‌های حیوانات وحشی در مناطق مختلف و سختی یافتن غذا در چنین شرایطی برای وحوش ساکن در این مناطق  محیط‌بانان اداره حفاظت محیط زیست خلخال طی روزهای گذشته با حضور در این مناطق اقدام به دانه‌پاشی و زمینه‌سازی برای سهولت کار تغذیه حیوانات وحشی در شرایط سخت جوی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بارش برف و سردی هوا موجب یخ بستن بسیاری از آبگیرها و پوشیده شدن زیستگاه‌های حیات وحش در مناطق مختلف منطقه حفاظت شده و پوشیده از برف آق‌داغ خلخال شده و به دنبال مشاهده چنین  شرایطی، حیات وحش جهت ادامه حیات خود و به دنبال غذا و علوفه به سکونتگاه‌های انسانی نزدیک می‌شوند و به همین دلیل امکان صدمه و آسیب به آنها نیز در شرایط سخت جوی افزایش می‌یابد.

او با بیان اینکه در فصل زمستان و بارش برف پرندگان و حیات وحش در تامین تغذیه دچار مشکل می‌شوند، اظهارکرد: حل چنین مشکلی نیازمند همکاری مردم و کمک تشکل‌های مردم نهاد غیردولتی بویژه دوستداران محیط زیست و حیات وحش است.

وی با تقدیر از دوستداران حیات وحش و پرندگان بویژه کسانی که تصاویری از تامین غذای پرندگان را در فضای مجازی به اشتراک گذاشته بودند، از مردم خواست هرگونه گزارش زیست محیطی مانند شکار و صید و یا حضور پرندگان و حیات وحش مصدوم و یا دارای علائم مشکوک در مجاورت و پیرامون محل زندگی خود را به سامانه ۱۵۴۰ اعلام کنند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست خلخال افزود: تغذیه دستی حیات وحش مناطق حفاظت شده و آزاد این شهرستان مقطعی بوده و در شرایط اضطرار مانند بروز پدیده سرمای شدید، بارش سنگین برف و خشکسالی صورت می‌پذیرد.

وی گفت: با توجه به بارش برف و سردتر شدن هوای شهرستان خلخال بویژه در ارتفاعات برفگیر، دانه‌پاشی برای پرندگان وحشی بویژه کبک در برخی از زیستگاه‌های مهم منطقه حفاظت شده آق‌داغ با در نظر گرفتن جوانب زیست محیطی توسط محیط‌بانان پاسگاه‌های برندق در بخش خورش‌رستم و همچنین و لرد واقع در بخش شاهرود خلخال از چند روز گذشته آغاز و هم‌اکنون نیز در حال انجام هست.

کسایی با بیان اینکه تغذیه دستی حیات وحش مقطعی بوده و در شرایط اضطرار مانند سرمای شدید، بارش سنگین برف و خشکسالی باید صورت گیرد، اظهارکرد: در سایر مواقع به هیچ عنوان هیچ گونه تغذیه دستی نباید به حیوانات وحشی انجام شود.

او با تاکید بر اینکه تحت هیچ شرایطی نباید به حیونات گوشتخوار و درنده غذا داده شود، اظهارکرد: از مردم نیز درخواست می‌شود که از دست زدن به چنین کاری اجتناب کنند.

وی از مردم خلخال بویژه ساکنان روستاهای داخل و یا جوار مناطق حفاظت شده این شهرستان و دوستداران طبیعت و محیط زیست خواست تا در صورت مشاهده حیوانات وحشی در حومه و مناطق شهری و روستایی موضوع را به نزدیک‌ترین اداره و یا پاسگاه محیط‌بانی واز طریق شماره‌گیری شماره تماس ۱۵۴۰ حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مناطق حفاظت شده حفاظت محیط زیست حیوانات وحشی دانه پاشی حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۸۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: ۱۸ تیم محیط‌بان و کارشناس با تجهیزات لازم در سال جاری برای اطفای حریق‌های احتمالی در مناطق حفاظت شده استان کرمانشاه سازماندهی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، احد جلیلیان امروز _ دوشنبه هفدهم اردیبهشت _ در جلسه شورای پیشگیری از جرایم و آسیب‌های حوزه محیط زیست با محوریت پیشگیری و مدیریت وقوع حریق در زمین‌های ملی اظهار کرد: نتایج تحقیقات در خصوص بحث آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع و میزان تأثیر عوامل انسانی و غیرانسانی در وقوع این آتش‌سوزی‌ها، نشان داد که بیش از ۹۰ درصد از عوامل وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع کشور عوامل انسانی است که این موضوع نیز نیازمند نظارت بیشتر است.

وی با بیان اینکه به منظور پیشگیری، آمادگی و مقابله با آتش سوزی‌ها احتمالی، ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده تشکیل و در آماده‌باش کامل هستند، افزود: در راستای تأمین هزینه‌های درمانی نیروهای مردمی که به‌صورت داوطلبانه در اقدامات مرتبط با پیشگیری و اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع همکاری می‌کنند این اداره نسبت به پوشش بیمه‌ای تا هفت نفر به صورت بی نام اقدام کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با قدردانی از دیدگاه محیط زیستی مسئولان دستگاه قضا یادآور شد: همه ما در تلاش هستیم که با آموزش و فرهنگ سازی مسائل محیط زیستی به سمتی حرکت کنیم که شاهد هیچ پرونده تخلفی در این حوزه نباشیم.

جلیلیان اظهار کرد: داشتن محیط زیست سالم حق طبیعی هر شهروند است و خوشبختانه با پای کار آمدن مردم و افزایش مسئولیت اجتماعی و همکاری آنان با محیط‌بانان خوشبختانه قدم‌های مؤثری در زمینه حفاظت از محیط زیست برداشته شود.

وی گفت: اهتمام دادگستری و همکاری قضات با محیط‌بانان در زمینه بازآموزی قوانین و مقررات از دیگر اقدامات مهم و اساسی در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم محیط زیستی است که می‌تواند نقش مهمی در این فرایند داشته باشد.

پیشگیری از اطفای حریق نیازمند تدوین برنامه‌های عملیاتی است

نیکزاد عباسی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه، نیز در این جلسه با تاکید بر رعایت اصل پنجاهم قانون اساسی مبنی بر همگانی بودن وظیفه حفظ و حراست از محیط زیست اظهار کرد: شورای پیشگیری از وقوع جرایم با هدف استفاده از هنر ظرفیت‌های اجتماعی به منظور پیشگیری از وقوع جرم برای دستگاه‌هایی مانند محیط زیست و منابع طبیعی که تولیدکننده پرونده هستند، تشکیل شده است.

وی آتش‌سوزی عرصه‌های جنگلی و مرتعی را چالشی بزرگ برای منابع طبیعی دانست و افزود: با برنامه‌ریزی اساسی ضمن پیشگیری، کنترل و کاهش حریق در این عرصه‌ها می‌توان با استفاده از امکانات جدید و نوآورانه در سرعت‌بخشی به اطفای حریق اقدام کرد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه عنوان کرد: حفاظت از عرصه‌های محیط زیست و منابع طبیعی، به سبب پراکندگی و گستردگی و همچنین تراکم بالای پوشش گیاهی استان، نیازمند برنامه‌ای مدون و زمانبندی شده است.

وی تاکید کرد: مدیریت جامع پیشگیری و مقابله با آتش‏ سوزی‏ در عرصه‌های منابع طبیعی با در نظر گرفتن تمامی ابعاد پایش، پیش‏ بینی، پیشگیری، کشف و اطفای حریق، احیا و بازسازی و نحوه ساماندهی گروه‌های مردمی، نیازمند تدوین برنامه‌ای عملیاتی است.

عباسی، با تاکید بر نقش آموزش در پیشگیری از جرایم زیست محیطی گفت: آموزش‌های درست و مستمر جوامع محلی، دهیاران و شوراهای اسلامی، کشاورزان از یک طرف و از طرف دیگر آگاه سازی و آموزش یگان حفاظت محیط زیست به عنوان ضابط دادگستری و همچنین آموزش قضات ویژه جرایم محیط زیست می‌تواند موجب کاهش جرایم و ارج نهادن به مقوله پیشگیری باشد که باید مورد توجه عملی محیط زیست و منابع طبیعی استان قرار گیرد.

کد خبر 751166

دیگر خبرها

  • مشاهده خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید + ویدئو
  • دستگیری شکارچی بی رحم حیات وحش در تنگ هفت خرم‌آباد
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس
  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال