Web Analytics Made Easy - Statcounter

رنج و مشقتی که مردم شهرستان‌های سردسیر چهارمحال و بختیاری در فصول سال متحمل می‌شوند نیازی به بازگو کردن ندارد، این در حالیست که رونق ورزش‌ و گردشگری زمستانه می‌تواند وضعیت معیشیتی مردم این مناطق را به‌نوعی متحول کند.

خبرگزاری فارس؛ مریم بیگی| به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، بر اساس اعلام مسؤولان محلی شهرستان کوهرنگ در آبان ماه سال جاری حدود 5 هزار گردشگر از اقصی نقاط کشور فقط در طول یک هفته برای استفاده از جاذبه‌های زمستانی کوهرنگ، وارد این شهرستان شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورزش‌ها و تفریحات زمستانی همیشه مورد استقبال بخش زیادی از جامعه ورزشی و حتی غیر ورزشی بوده است؛ گذراندن یک روز سرد زمستانی در دل طبیعت برفی جاذبه‌های وصف ناشدنی دارد که در طی یک دهه گذشته به دلیل خشک‌سالی‌های پی‌درپی و افت قابل توجه ارتفاع برف، موجب شده ولع مردم برای استفاده از این نعمت خدادادی در این روزها افزایش یابد.

اما تصور کنید وقتی به گفته مسؤولان پنج هزار نفری را که برای دیدن برف و لذت بردن از طبیعت به یک منطقه محدود مراجعه می‌کنند ولی حداقل‌ها هم برای رفاه آنان فراهم نشده؛ حتی گردشگران و ورزشکاران برای استفاده از سرویس بهداشتی هم به مشکل می‌خورند چه رسد به پارکینگ، امینت، اقامت‌گاه، مرکز درمانی، مراکز تفریحی و توریستی و...

شهرستان کوهرنگ از این حیث قابل توجه گردشگران قرار می‌گیرد که نزدیک‌ترین محل برای علاقه‌مندان سه استان خوزستان، یزد و اصفهان برای تجربه یک روز برفی و دیدن صحنه‌های شگفت‌آور از انبوهی از برف، همین شهرستان در چهارمحال و بختیاری است.

دفع موفق گردشگر از شهرستان کوهرنگ!

نکته جالب ماجرا اینجاست که این بی‌توجهی به این ظرفیت عظیم خدادادی در شهرستان کوهرنگ و استان چهارمحال و بختیاری و عدم برنامه‌ریزی برای جلوگیری از دفع گردشگر، برنامه مدون برای جذب گردشگر و درآمدزایی از این صنعت پرسود و کم ریسک، درحالی از سوی مسؤولان و متولیان امر در حال رخ دادن است که چهارمحال و بختیاری سال‌های متمادی است در صدر آمار بیکاری کشور قرار دارد!

اگر چهارمحال و بختیاری، استانی صنعتی و توسعه یافته بود، شاید این بی‌میلی مدیران به این ظرفیت عظیم کمی موجه‌تر بود؛ اما وقتی محرومیت در این روستاها و شهرهای تابعه این استان در بالاترین سطح ممکن دیده می‌شود و جوانان بسیاری از بیکاری رنج می‌برند، در چنین شرایطی معطل گذاشتن صنعت توریسم در شهرستانی که حتی توده‌های برف در مردادماه هم باقی می‌مانند جای تعجب دارد.

یک حساب سرانگشتی می‌تواند نشان دهد این حجم از گردشگر تا چه اندازه می‌تواند موجب رونق گردشگری و ایجاد اشتغال برای مردم این منطقه شود.

به نمودارهای زیر نگاه کنید تا اهمیت موضوع برایتان روشن شود؛

ایجاد بازارچه صنایع‌دستی برای فروش محصولات تولیدی مردم شهرستان کوهرنگ، ایجاد تله‌کابین، برگزاری جشنواره‌های برفی، ورزشی، برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی در پیست کوهرنگ، ایجاد مجتمع‌های رفاهی در جنب پیست برای اسکان مسافران، ایجاد رستوران‌ها و مراکز خرید کوچک برای رفاه حال گردشگران و .... تنها راهکارهای بسیار کوچک برای ایجاد رونق و ایجاد اشتغال در شهرستان کوهرنگ به واسطه پیست چلگرد است.

گفتنی است؛ استاندار چهارمحال و بختیاری نیز تأکید ویژه‌ای به فرمانداران شهرستان‌‍‌های کوهرنگ و بن در تابستان سال‌جاری برای ایجاد زیرساخت از جمله سرویس بهداشتی و پارکینگ در دو پیست چلگرد و بارده داشتند.

صنعت توریسم، یکی از صنعت‌های پرسود در جهان شناخته می‌شود، وجود جاذبه‌های گردشگری بسیار در تمام فصول سال در چهارمحال و بختیاری یک ظرفیت بزرگ برای ایجاد رونق است، اگر مسؤولان اندکی برنامه‌ریزی برای استفاده از این ظرفیت داشته باشند.

پیست اسکی چلگرد؛ دومین پیست کشور و مهجورترین مکان ورزشی!

پیست اسکی چلگرد در شهرستان کوهرنگ در 85 کیلومتری شهرستان شهرکرد قرار دارد، این پیست هرساله پذیرای گردشگران و ورزشکاران بسیاری از اقصی نقاط کشور است؛ به گفته مردمان محلی این پیست از سال 1354 در این منطقه ساخته شده و از لحاظ موقعیت مکانی این پیست در منطقه زاگرس مشهور شده است.

تعطیلی نزدیک به هفت ساله پیست اسکی چلگرد به‌علت خشکسالی‌های پی در پی موجب شد تا مسؤولان امر توجه خاصی نسبت تکمیل زیرساخت‌های این پیست نداشته باشند؛ بارش برف در دو سال اخیر موجب رونق دوباره در این پیست شد اما بنظر می‌رسد نبود زیرساخت‌های اولیه گردشگرانی که به این منطقه سفر می‌کنند را با مشکلاتی بخصوص در روزهای تعطیل مواجه کرده است.

پیست اسکی روستای بارده و سورشجان نیز در چهارمحال و بختیاری در یک دهه گذشته گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب کرده است، اما به گفته مسؤولان محلی شهرستان بن این پیست‌ها رسمی نیستند و تنها مکانی برای تیوپ سواری و تفریح گردشگران در روزهای سرد زمستان هستند.

گروه اقتصادی خبرگزاری فارس در چهارمحال و بختیاری موضوع پیست‌های اسکی استان را به‌صورت جداگانه از دستگاه‌های متولی در این خصوص جویا شده است.

فرماندار کوهرنگ: از لاینحل بودن مشکلات پیست اسکی چلگرد تا قابلیت جهانی شدن دومین پیست اسکی کشور

هوشنگ مصطفوی در خصوص وضعیت پیست اسکی شهر چلگرد از توابع شهرستان کوهرنگ، گفت: تکمیل زیرساخت‌های این پیست به‌علت برخی از مشکلات هم‌چنان لاینحل است.

فرماندار شهرستان کوهرنگ ادامه داد: حدود 3 هکتار از اراضی پیست چلگرد جزو مستثنیات است که برای تملک این اراضی در گذشته کاری صورت نگرفته است، بنابراین مالکان اقدام به بازپس‌گیری اراضی خود کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اداره‌کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری به‌علت کمبود منابع مالی امکان تملک اراضی پیست چلگرد را ندارد، اظهار کرد: امیدواریم این مشکل با تأمین اعتبار در آینده حل شود.

مصطفوی در پایان افزود: در حال حاضر زیرساخت‌هایی هم‌چون سرویس بهداشتی در این پیست وجود دارد، اما در برخی مواقع جوابگوی نیاز مسافران نیست.

فرماندار شهرستان کوهرنگ در خصوص مشکلات پیست اسکی شهر چلگرد از توابع شهرستان کوهرنگ، توضیح داد: نبود پارکینگ و سرویس بهداشتی مناسب از مشکلات عمده این پیست است؛ باتوجه به انباشت برف یک متر و 30 سانتی‌متری در خیابان‌های این شهر و ظرفیت کم خیابان مشکل تردد در اطراف پیست اسکی نیز وجود دارد.

ساخت سرویس بهداشتی از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مورد توجه قرار نگرفت؛ پیمانکار نیز از مصالح نامرغوب استفاده و این مکان را نیمه‌تمام رها کرده است.

وی ادامه داد: متأسفانه ساخت سرویس بهداشتی از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مورد توجه قرار نگرفت؛ پیمانکار نیز از مصالح نامرغوب استفاده و این مکان را نیمه‌تمام رها کرده است.

مصطفوی با بیان اینکه پیست اسکی چلگرد پس از پیست اسکی دیزین دومین پیست بزرگ کشور است، خاطرنشان کرد: پیست چلگرد یک ظرفیت بزرگ برای برگزاری و آموزش ورزش‌های زمستانه در کشور است، طی جلسات متعدد برنامه‌ریزی برای پذیرایی و خدمات‌دهی به گردشگران در این شهرستان انجام شده است.

رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری: از رد درخواست جهانی شدن پیست کوهرنگ تا امکان اسکی در تابستان

صفر فرامرزی با بیان اینکه در حال حاضر سه پیست اسکی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، گفت: پیست اسکی چلگرد در شهرستان کوهرنگ متعلق به بخش دولتی و پیست بارده و شیخ‌شبان متعلق به بخش خصوصی است.

رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سال‌های گذشته مسابقات ملی اسکی در پیست اسکی چلگرد برگزار می‌شد، عنوان کرد: این پیست قابلیت برگزاری مسابقات بین‌المللی را نیز دارد.

وی با بیان اینکه 150 ورزشکار از چهارمحال و بختیاری در ورزش اسکی فعالیت می‌کنند، افزود: مدرسه اسکی در روزهای پنج‌شنبه و جمعه آمادگی آموزش اسکی به علاقه‌مندان به این ورزش را دارد.

امکان اسکی در تابستان تنها در گردنه عسل‌کشان چهارمحال و بختیاری وجود دارد؛ این امکان در هیچ‌کجای کشور و خاورمیانه در فصل تابستان وجود ندارد.

فرامرزی ادامه داد: امکان اسکی در تابستان تنها در گردنه عسل‌کشان چهارمحال و بختیاری وجود دارد، این امکان در هیچ‌کجای کشور و خاورمیانه در فصل تابستان وجود ندارد.

رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به کمبود امکانات رفاهی در پیست اسکی چلگرد، توضیح داد: درخواست برگزاری مسابقات بین‌المللی اسکی به سازمان جهانی این ورزش داده شده است، اما با توجه به کمبود امکانات و فرسوده بودن برخی از تجهیزات این پیست با این درخواست موافقت نشد.

فرماندار شهرستان بن: پارکینگ جوابگوی نیاز مسافران در پیست بارده نیست

کیانوش نادری در مورد پیست اسکی بارده در شهرستان بن، گفت: پس از بارش برف در این منطقه مردم طبق روال سال‌های قبل در این مکان حضور پیدا کردند.

وی در پایان توضیح داد: به‌علت جمعیت زیادی که در پیست بارده حضور پیدا می‌کنند، ظرفیت پارکینگ جوابگوی نیاز گردشگران نیست.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان کوهرنگ: پول نیست

علیرضا غفاری در خصوص زیرساخت‌های گردشگری در پیست اسکی شهرستان کوهرنگ، گفت: در حال حاضر سرویس بهداشتی در جوار این پیست در حال ساخت است و هتل‌ها و اقامتگاه‌های این شهرستان آماده اسکان مسافران و گردشگران زمستانی است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کوهرنگ ادامه داد: اگر در بودجه سال 99، اعتباری برای احداث بازارچه صنایع‌دستی در کنار آبشار کوهرنگ پیش‌بینی شود، سال آینده در این محل مکانی برای عرضه محصولات تولیدی و صنایع‌دستی اهالی شهرستان کوهرنگ احداث می‌شود.

اگر نگاهی گذارا به صحبت‌های مسؤولان امر در این خصوص بیاندازید متوجه می‌شوید متولیان امر صرفا به گفتن کمبودها اکتفا کرده و یا بعضا کمبود اعتبارات را بهانه‌ای برای فرار از پاسخگویی و عملکرد ضعیف خود در این حوزه عنوان داشته‌اند.

اگر نگاهی گذارا به صحبت‌های مسؤولان امر در این خصوص بیاندازید متوجه می‌شوید متولیان امر صرفا به گفتن کمبودها اکتفا کرده و یا بعضا کمبود اعتبارات را بهانه‌ای برای فرار از پاسخگویی و توجیهی برای کاستی‌ها عنوان می‌کنند.

رنج و مشقتی که مردم شهرستان‌های سردسیر چهارمحال و بختیاری در فصول سال متحمل می‌شوند نیازی به بازگو کردن ندارد، این در حالیست که رونق ورزش‌ و گردشگری زمستانه می‌تواند وضعیت معیشیتی مردم این مناطق را به‌نوعی متحول کند.

امیدواریم مسؤولان برای سال‌های آینده تدبیری بیاندیشند که بتوانند از این ظرفیت بزرگ در راستای جذب گردشگر و اشتغال‌زایی و توسعه استان و شهرستان گام‌های جدی‌تری بردارند.

انتهای پیام/68026/م

منبع: فارس

کلیدواژه: پیست چهارمحال و بختیاری گردشگری ورزش خبرگزاری فارس اسکی استان محروم رونق گردشگری توریسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۵۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ازچهارمحال وبختیاری، حجت الله رئیسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان سامان از کارخانه فرآورده های گوشتی شقایق سامان تولید کننده سوسیس و کالباس، واقع در شهرک صنعتی شهر سامان فاز یک به منظور بررسی مسائل و مشکلات در عرصه تولید و همچنین برآورد آرد مصرفی ماهانه کارخانه بازید نمودند.

وی افزود: ظرفیت تولیدی این واحد تولیدی ۳۵۰۰تن درسال و با اشتغال ۱۰نفر می‌باشد.

رئیسی خاطر نشان کرد: فرآورده های گوشتی شقایق سامان بعد از ۷ سال تعطیلی سال گذشته مجدد به چرخه تولید بازگشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان در پایان گفت : توسعه زنجیره تولید در صنایع غذایی یکی‌ از راهکارهای موفق در جهش تولید و رشد و توسعه اقتصادی است زیرا این راهکار در کاهش هزینه‌ها و افزایش اشتغال‌زایی و صادرات بسیار موثر است.


۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902961

دیگر خبرها

  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • ۶۴۰ هکتار از باغ‌های چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شد
  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • شهرستان بروجن میزبان نخستین جشنواره اقوام و سنن ایرانی
  • بارش‌ها برای چهارمحال‌ و بختیاری تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت+فیلم
  • یسلیانی، سکان‌دار هیئت اسکی و ورزش‌های زمستانی اصفهان شد
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • روز های پرکار نیروهای امدادی چهارمحال و بختیاری
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت