Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،    در زمستان سال گذشته شاهد بارش برف سنگینی در کلان‌شهر تهران بودیم. دانه‌های زیبای برف بخش‌های زیادی از پایتخت ایران را سفیدپوش کرد و برای بسیاری از شهروندان اتفاق مبارک و خوشایندی را رقم زد؛ به این خاطر که آلودگی تهران و تغییرات اقلیمی سبب شده بود تا کمتر شاهد بارش دانه‌های سفید از دل آسمان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برف زمستانی علاوه بر زیبایی و تامین آب منطقه، داستان‌های جالب دیگری هم در خود دارد که احتمالا از آنها بی‌اطلاع هستید. در این مطلب با دانستنی‌های جالبی درباره برف آشنا می‌شوید.

 

۱- دانه برف در طبیعت دست‌کم ۳۵ شکل مختلف دارد

بر اساس راهنمای آموزشی دانه‌های برف Ken Librett، حداقل ۳۵ نوع مختلف برای اشکال دانه‌های برفی در طبیعت دیده شده است. برخی از این اشکال رگه‌دار شامل فرم ستاره‌ای، سرخس-ستاره‌ای و انعکاسی هستند. برخی دیگر شبیه منشور، سوزن یا صفحه‌های تو خالی خودنمایی می‌کنند.نحوه شکل‌گیری دانه‌های برف به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد از جمله می‌توان به دمای آنها اشاره کرد. زیباترین فرم رگه‌دار را می‌توان در دمای منفی ۱۵ درجه سانتی‌گراد به دست آورد.

 

۲- همه دانه‌های برف ۶ ضلعی هستند

هیچ دانه برفی را با تعداد اضلاع کمتر یا بیشتر از ۶ پیدا نخواهید کرد. مولکول‌های هیدروژن و اکسیژن در کریستال‌های یخی همیشه و بدون استثنا به شکل شش ضلعی با هم پیوند می‌خورند.

 

۳- سنگین‌ترین بارش برفی که تاکنون در جهان گزارش شده، در آمریکای شمالی و به ارتفاع حدود ۵ متر بوده است

کوهستان Shasta Ski Bowl در کالیفرنیای شمالی در سال ۱۹۵۹ میلادی از روز ۱۳ فوریه تا نوزدهم همان ماه شاهد بارش برف سنگینی بود که در نهایت ۵ متر برف روی زمین نشست.

 

۴- برف یک ماده معدنی است

یک ماده معدنی در واقع ماده‌ای طبیعی و جامدی است که ترکیب شیمیایی نسبتا ثابتی دارد و دارای فرمول شیمیایی و ساختمان اتمی مشخص است. بنابراین، یخ یا آب منجمد هم در این دسته جای می‌گیرد و در نتیجه برف یک ماده معدنی است.

 

۵- این باور که همه دانه‌های برف منحصربه فرد هستند یک افسانه است

در سال ۱۹۸۸ میلادی، نانسی نایت، از دانشمندان مرکز ملی تحقیقات جو زمین در بولدر واقع در کلرادو، ثابت کرد که دانه‌های برف مشابه به هم در جهان وجود دارد. او دو دانه برف با ساختار کاملا مشابه را در جریان طوفان ویسکانسین زیر میکروسکوپ مشاهده کرده بود. دانه‌های برف یکسان و شبیه به هم در طبیعت یافت می‌شود، اگرچه تعدادشان بسیار نادر است.

 

۶- بزرگ‌ترین اجتماع مردمی برای مسابقه پرتاب گلوله برفی به همدیگر شامل ۷۶۸۱ شرکت‌کننده بوده است

در ساسکاتون کانادا در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی ۷۶۸۱ نفر به عنوان تیم کانادا به لیگ جهانی Yukigassen که یک مسابقه بین المللی برف‌بازی در سطح جهانی است فرستاده شدند تا با رقبا به رقابت بپردازند. برای داشتن یک تیم رسمی برف‌بازی باید دست‌کم ۹ بازیکن داشته باشید.

 

۷- در سیراکوز نیویورک بدنبال بارش‌های سنگین و بی‌وقفه برف، شورای عمومی شهر برف را غیرقانونی اعلام کرد

شاید برایتان عجیب باشد اما در روز سی‌ام مارس ۱۹۹۲ میلادی پس از شکستن رکورد بارش برف زمستانی در شهر سیراکوز نیویورک، شورای عمومی این شهر اعلام کرد همه بارش‌های برف قبل از ۲۴ دسامبر کاملا غیرقانونی بوده است. دو روز پس از این اعلام رسمی همچنان بارش برف ادامه داشت. برف سالانه حدود ۳ متر در این منطقه از جهان می‌بارد.

 

۸- یک نقشه دقیق برای تعیین بارش برف در روز کریسمس در شهرهای مختلف جهان وجود دارد

بر اساس اطلاعات اقلیمی حدود ۲۰ سال، مراکز ملی NOAA برای اطلاعات محیطی یک نقشه آماری برای احتمال بارش برف در مناطق مختلف جهان ایجاد کرده که با مراجعه به آن می‌توان از باریدن یا نباریدن برف در منطقه‌ای خاص اطلاع کسب کرد.

 

۹- برف ظاهرا سفید است اما می‌توان در رنگ‌های مختلف آن را پیدا کرد

برف و یخ عموما سفید دیده می‌شوند و به این خاطر که نور قابل مشاهده سفید است. عناصر تشکیل‌دهنده آب منجمد شفاف هستند اما انعکاس نور خورشید به آنها ظاهر سفید می‌بخشد. البته بر اساس فاکتورهای محیطی، ممکن است برف در رنگ‌های متنوع دیده شود.برف هندوانه‌ای را می‌توان در نزدیکی یخچال‌های طبیعی مشاهده کرد. دلیل آن هم وجود جلبک‌های آب‌های تازه دوستدار سرماست که دارای رنگدانه‌های قرمز روشن هستند.

 

یخچال‌های Taylor قطب جنوب، آبشار خونی دارند که در نتیجه برف‌های قرمز تیره تشکیل شده است. این برف‌های سرخ نیز از نشت آب‌های شور باستانی که در زیر لایه‌های یخی قرار دارند و مملو از آهن هستند تشکیل شده‌اند. هنگامی که این عناصر اکسیده می‌شوند، منظره‌ای شبیه به آبشار قرمز رنگ ایجاد می‌کنند. برف را همچنین ممکن است به رنگ آبی هم ببینید. اگر یک چاله در برف ایجاد کنید، برف را آبی خواهید دید.

 

۱۰- بزرگ‌ترین دانه برفی که تاکنون به ثبت رسیده ۳۸ سانتی‌متر قطر دارد. اما وجودش هرگز به طور رسمی تایید نشده است

در ژانویه سال ۱۸۸۷ در مونتانا یک مزرعه‌دار ادعا کرد دانه برفی بزرگ‌تر از کاسه برف را پیدا کرده است. وقتی او اندازه برف را گرفته، حدود ۱۵ اینچ معادل ۳۸ سانتی‌متر بوده است. پس از آن هیچ دانه برفی به بزرگی بیشتر از ۱۵ سانتی‌متری گزارش نشده است.

 

۱۱- طوفان‌های برفی سالانه میلیاردها دلار خسارت به بار می‌آورند

بر اساس گزارش علوم جوی و اقیانوسی ملی آمریکا، بارش برف به طور میانگین حدود ۳ میلیارد دلار خسارت ایجاد می‌کند. این رقم بر اساس اندازه‌گیری میزان خسارت وارده به ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری، تجهیزات نظامی، وسایل نقلیه، پلتفرم‌های تامین انرژی، زیرساخت‌های عمومی و … بدست آمده است.

 

۱۲- بلندترین مجسمه برفی جهان به اندازه یک ساختمان ۱۱ طبقه اندازه داشته است

در سال ۱۹۹۹ شهروندان بثل در ایالت مین آمریکا، آدم برفی غول پیکری به اندازه حدود ۳۵ متر درست کردند. حدود یک دهه پس از آن در سال ۲۰۰۸ میلادی نیز بزرگ‌ترین آدم برفی جهان با ارتفاع حدود ۳۷٫۵ متر ساخته شد و برای ساخت آن از حدود ۶ میلیون تن برف استفاده شد.

 

روزیاتو

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گوناگون برف دانستنی جام نیوز زمستان کریسمس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۵۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، کیوان فرهنگ آسا، یکی از کارشناسان حوزه کشاورزی درباره قیمت خرید تضمینی کلزا گفت: معمولاً نرخ خرید تضمینی کلزا دو برابر قیمت خرید تضمینی گندم بوده که از سوی دولت اعلام می‌شود. امسال هر کیلو گرم کلزا ۳۵ هزار تومان تعیین قیمت شده است.

بیشتر بخوانید: چرا کشاورزان به جای کاشت گندم، کلزا نمی‌کارند؟

وی افزود: پیش بینی می‌شود در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ حدود ۳۲۰ هزار تن کلزا از سطح استان‌های کشور برداشت شود.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برداشت دانه‌های روغنی در استان‌های گرمسیر آغاز شده است، تصریح کرد: برداشت محصول در استان‌های گرمسیر از جمله ایلام، خوزستان، جنوب کرمان، هرمزگان و بوشهر از ۱۴ فروردین آغاز شده و همچنین برداشت کلزا استان‌های کرمانشاه و مازندران از هفته جاری آغاز می‌شود.

وی یادآور شد: تا کنون ۷۶ هزار تن کلزا برداشت شده که ۵۵ هزار تن آن مربوط به استان خوزستان، ۲۰ هزار تن ایلام و باقی مربوط به سایر استان‌ها است. پیش بینی‌ها حاکی از آن است بیشترین برداشت کلزا با رقم ۱۲۰ هزار تن مربوط به استان گلستان باشد. این عدد برای استان خوزستان نیز ۶۰ هزار تن برآورد شده است.

۵۰ درصد مطالبات کلزاکاران پرداخت شد

فرهنگ آسا درباره پرداخت مطالبات کلزاکاران هم گفت: بر اساس الزام وزارت جهاد کشاورزی پرداخت مطالبات باید یک ماهه باشد و تا کنون ۱,۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شده است.

وی با اشاره به سیاست‌های حمایتی امسال وزارت جهاد کشاورزی از دانه‌های روغنی اظهار کرد: امسال ابلاغیه‌ای در راستای حمایت از تولید داخل این محصول از سوی وزارت جهاد کشاورزی صادر شده که واردکنندگان دانه‌های روغنی، روغن خوراکی و کنجاله را موظف کرده به میزان خرید از داخل، می‌توانند واردات داشته باشند. به همین دلیل شرکت‌های فعال در حوزه دانه‌های روغنی و روغن خوراکی نخست باید با کشاورزان قرارداد بسته و خرید تضمینی دانه‌های روغنی تولید داخل را انجام داده و در ادامه محموله‌های وارداتی آنها ترخیص می‌شود. دولت هم بر حسن انجام فعالیت‌ها نظارت خواهد داشت.

این کارشناس بخش کشاورزی درباره میزان نیاز کشور به دانه‌های روغنی گفت: نیازمندی کشور به دانه‌های روغنی بین ۳ تا ۳.۵ میلیون تن است که سویا به دلیل مصرف کنجاله و خوراک دام بیشترین درصد را به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: با توجه به پیش بینی وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری، ۳۲۰ هزار تن کلزا، ۵۰ هزار تن سویا، ۲۰ هزار تن آفتابگردان، ۱۰ هزار تن گلرنگ و ۷ هزار تن کاملینا تولید خواهد شد.

فرهنگ آسا با بیان اینکه برداشت کلزا در مناطق سردسیر مانند کردستان، همدان و لرستان تا مرداد ادامه دارد، تاکید کرد: استمرار سیاست گذاری دولت در حمایت از دانه‌های روغنی سبب می‌شود تا میزان تولید داخل افزایش پیدا کرده و دغدغه کشاورزان نسبت به اینکه چه کسی محصولات آنها را خریداری کرده و چه زمانی پول پرداخت می‌شود، کاهش پیدا کند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229859 برچسب‌ها قیمت کالا

دیگر خبرها

  • آیا می‌دانستید تابلو شعر طلا هم سفارشی سازی می‌شود؟
  • قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • برداشت کلزا در مزارع میاندورود
  • ترنم دانه‌های باران بر شهر سنندج
  • فیلم دیدنی از یک دیوار برفی عظیم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • بازگشت برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی
  • برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی برگشت