Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@03:55:57 GMT

۱۵ واقعیت در مورد برف که شاید نمی‌دانستید

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۸۴۹۶۲

برف زمستانی علاوه بر زیبایی و تامین آب منطقه، داستان‌های جالب دیگری هم در خود دارد که احتمالاً از آنها بی‌اطلاع هستید. آفتاب‌‌نیوز : در زمستان سال گذشته شاهد بارش برف سنگینی در کلان‌شهر تهران بودیم. دانه‌های زیبای برف بخش‌های زیادی از پایتخت ایران را سفیدپوش کرد و برای بسیاری از شهروندان اتفاق مبارک و خوشایندی را رقم زد؛ به این خاطر که آلودگی تهران و تغییرات اقلیمی سبب شده بود تا کمتر شاهد بارش دانه‌های سفید از دل آسمان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برف زمستانی علاوه بر زیبایی و تأمین آب منطقه، داستان‌های جالب دیگری هم در خود دارد که احتمالاً از آنها بی‌اطلاع هستید. برای آشنایی با ۱۵ واقعیت جالب در مورد برف تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
۱- دانه برف در طبیعت دست‌کم ۳۵ شکل مختلف دارد
بر اساس راهنمای آموزشی دانه‌های برف Ken Librett، حداقل ۳۵ نوع مختلف برای اشکال دانه‌های برفی در طبیعت دیده شده است. برخی از این اشکال رگه‌دار شامل فرم ستاره‌ای، سرخس-ستاره‌ای و انعکاسی هستند. برخی دیگر شبیه منشور، سوزن یا صفحه‌های تو خالی خودنمایی می‌کنند.
نحوه شکل‌گیری دانه‌های برف به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد از جمله می‌توان به دمای آنها اشاره کرد. زیباترین فرم رگه‌دار را می‌توان در دمای منفی ۱۵ درجه سانتی‌گراد به دست آورد.
۲- همه دانه‌های برف ۶ ضلعی هستند
مولکول‌های هیدروژن و اکسیژن در کریستال‌های یخی همیشه و بدون استثنا به شکل شش ضلعی با هم پیوند می‌خورند. هیچ دانه برفی را با تعداد اضلاع کمتر یا بیشتر از ۶ پیدا نخواهید کرد.
۳- سنگین‌ترین بارش برفی که تاکنون در جهان گزارش شده، در آمریکای شمالی و به ارتفاع حدود ۵ متر بوده است
کوهستان Shasta Ski Bowl در کالیفرنیای شمالی در سال ۱۹۵۹ میلادی از روز ۱۳ فوریه تا نوزدهم همان ماه شاهد بارش برف سنگینی بود که در نهایت ۵ متر برف روی زمین نشست.
۴- برف یک ماده معدنی است
یک ماده معدنی در واقع ماده‌ای طبیعی و جامدی است که ترکیب شیمیایی نسبتاً ثابتی دارد و دارای فرمول شیمیایی و ساختمان اتمی مشخص است. بنابراین، یخ یا آب منجمد هم در این دسته جای می‌گیرد و در نتیجه برف یک ماده معدنی است.
۵- این باور که همه دانه‌های برف منحصربه فرد هستند یک افسانه بیشتر نیست
در سال ۱۹۸۸ میلادی، نانسی نایت، از دانشمندان مرکز ملی تحقیقات جو زمین در بولدر واقع در کلرادو، ثابت کرد که دانه‌های برف مشابه به هم در جهان وجود دارد. او دو دانه برف با ساختار کاملاً مشابه را در جریان طوفان ویسکانسین زیر میکروسکوپ مشاهده کرده بود.
۶- بزرگ‌ترین اجتماعی مردمی برای مسابقه پرتاب گلوله برفی به همدیگر شامل ۷۶۸۱ شرکت‌کننده بوده است
در ساسکاتون کانادا در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی ۷۶۸۱ نفر به عنوان تیم کانادا به لیگ جهانی Yukigassen  که یک مسابقه بین‌المللی برف‌بازی در سطح جهانی است فرستاده شدند تا با رقبا به رقابت بپردازند.
برای داشتن یک تیم رسمی برف‌بازی باید دست‌کم ۹ بازیکن داشته باشید.
۷- در سیراکوز نیویورک بدنبال بارش‌های سنگین و بی‌وقفه برف، شورای عمومی شهر برف را غیرقانونی اعلام کرد
شاید برایتان عجیب باشد اما در روز سی‌ام مارس ۱۹۹۲ میلادی پس از شکستن رکورد بارش برف زمستانی در شهر سیراکوز نیویورک، شورای عمومی این شهر اعلام کرد همه بارش‌های برف قبل از ۲۴ دسامبر کاملاً غیرقانونی بوده است.
دو روز پس از این اعلام رسمی همچنان بارش برف ادامه داشت. برف سالانه حدود ۳ متر در این منطقه از جهان می‌بارد.
۸- یک نقشه دقیق برای تعیین بارش برف در روز کریسمس در شهرهای مختلف جهان وجود دارد
بر اساس اطلاعات اقلیمی حدود ۲۰ سال، مراکز ملی NOAA برای اطلاعات محیطی یک نقشه آماری برای احتمال بارش برف در مناطق مختلف جهان ایجاد کرده که با مراجعه به آن می‌توان از باریدن یا نباریدن برف در منطقه‌ای خاص اطلاع کسب کرد. برای دیدن این نقشه به این نشانی رجوع کنید.
۹- برف ظاهراً سفید است اما می‌توان در رنگ‌های مختلف آن را پیدا کرد
برف و یخ عموماً سفید دیده می‌شوند و به این خاطر که نور قابل مشاهده سفید است. عناصر تشکیل‌دهنده آب منجمد شفاف هستند اما انعکاس نور خورشید به آنها ظاهر سفید می‌بخشد. البته بر اساس فاکتورهای محیطی، ممکن است برف در رنگ‌های متنوع دیده شود.
برف هندوانه‌ای را می‌توان در نزدیکی یخچال‌های طبیعی مشاهده کرد. دلیل آن هم وجود جلبک‌های آب‌های تازه دوستدار سرماست که دارای رنگدانه‌های قرمز روشن هستند.
یخچال‌های Taylor  قطب جنوب، آبشار خونی دارند که در نتیجه برف‌های قرمز تیره تشکیل شده است. این برف‌های سرخ نیز از نشت آب‌های شور باستانی که در زیر لایه‌های یخی قرار دارند و مملو از آهن هستند تشکیل شده‌اند. هنگامی که این عناصر اکسیده می‌شوند، منظره‌ای شبیه به آبشار قرمز رنگ ایجاد می‌کنند.
برف را همچنین ممکن است به رنگ آبی هم ببینید. اگر یک چاله در برف ایجاد کنید، برف را آبی خواهید دید.
۱۰- بزرگ‌ترین دانه برفی که تاکنون به ثبت رسیده ۳۸ سانتی‌متر قطر دارد. اما وجودش هرگز به طور رسمی تایید نشده است
در ژانویه سال ۱۸۸۷ در  Fort Keogh در مونتانا یک مزرعه‌دار ادعا کرد دانه برفی بزرگ‌تر از کاسه برف را پیدا کرده است. وقتی او اندازه برف را گرفته، حدود ۱۵ اینچ معادل ۳۸ سانتی‌متر بوده است. پس از آن هیچ دانه برفی به بزرگی بیشتر از ۱۵ سانتی‌متری گزارش نشده است.
۱۱- طوفان‌های برفی سالانه میلیاردها دلار خسارت به بار می‌آورند
بر اساس گزارش علوم جوی و اقیانوسی ملی آمریکا، بارش برف به‌طور میانگین حدود ۳ میلیارد دلار خسارت ایجاد می‌کند. این رقم بر اساس اندازه‌گیری میزان خسارت وارده به ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری، تجهیزات نظامی، وسایل نقلیه، پلتفرم‌های تأمین انرژی، زیرساخت‌های عمومی و … بدست آمده است.
۱۲- بلندترین مجسمه برفی جهان به اندازه یک ساختمان ۱۱ طبقه اندازه داشته است
در سال ۱۹۹۹ شهروندان بثل در ایالت مین آمریکا، آدم برفی غول پیکری به اندازه حدود ۳۵ متر درست کردند. حدود یک دهه پس از آن در سال ۲۰۰۸ میلادی نیز بزرگ‌ترین آدم برفی جهان با ارتفاع حدود ۳۷٫۵ متر ساخته شد و برای ساخت آن از حدود ۶ میلیون تن برف استفاده شد.
منبع: آنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برف آب باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۴۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟

مهدی فرجی به شایعاتی درباره بودجه سریال «نون‌‌خ»، ادامه این مجموعه تلویزیونی و شروعِ «کندو» احمدرضا درویش توضیحاتی ارائه داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اخیراً بحث درباره ساختِ گران سریال در شبکه نمایش‌خانگی به سمتِ تلویزیون هم آمده است. یکی از تهیه‌کنندگان این‌طور گفته که هر قسمت 2 میلیارد تومان آب می‌خورد.

او کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین 2 و 2.5 میلیارد تومان می‌داند؛ با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا 1.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت آغاز شوند، اما سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام 2 تا 2.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت می‌رسند.

حتی یکی از تهیه‌کنندگان سیما پرده از نرخ پایه تولید سریال الف در سال 1402 دقیقه‌ای 30 میلیون تومان برداشت. این گمانه‌زنی‌ها به سمتِ‌سریال‌های زیرخاکی و نون‌خ آمد. حتی برخی این‌طور اعلام کردند که سعید آقاخانی با دستمزد نجومی دوباره به تلویزیون آمده و حواشی‌ای خاص را به جان خریده است.

مهدی فرجی در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، بودجه عجیب و غریب و دستمزد نجومی سعید آقاخانی به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً بودجه این سریال به مانند بودجه‌های دیگر سریال‌های معمولی تلویزیون است. حتی یک ریال از میراث فرهنگی دریافت نکردیم. با بودجه صداوسیما که بسیار بودجه معمولی بود مثل دیگر سریال‌هایش این کار را ساختیم.

آخرین وضعیت سعید آقاخانی و توضیحاتی درباره ادامه «نون‌ خ»

وی افزود: می‌گویند سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ این نکته را از همان «نون‌خ» اول هم می‌گفتند او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است برای هرکدام یک دستمزد می‌گیرد. اما آن موقع گفتم و الان هم می‌گویم دستمزد سعید آقاخانی مثل دستمزدهایی است که صداوسیما به همه پرداخت می‌کند. او برای «نون‌خ» که از نویسندگی تا مونتاژ حدوداً یک سریال درگیر کار بود رقمی که دریافت کرد حتی به مراتب از سریال «راز بقا» نمایش‌خانگی به مراتب کمتر بود. شاید برخی بپرسند چرا؟ چون آقاخانی به شاد کردن مردم علاقه‌مند است و این باور را دارد صداوسیما همچنان رسانه فراگیری است و مردم آن را می‌بینند.

فرجی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا سعید آقاخانی نسبت به اظهارنظر مجازی که داشته، «نون‌خ‌5» پایان مجموعه‌های «نون‌خ» است تجدیدنظری خواهد داشت، گفت:‌ نمی‌دانم واقعاً؛ یک مقدار باید جلو برویم و ببینیم ظرفیت‌های داستانی برای «نون‌خ6» پیدا می‌شود.

فرجی همچنین در خصوص احیای نهضت ساخت سریال‌های دنباله‌دار تلویزیون توسط سیمافیلم، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سریال‌هایی که چند فصله‌اند و به صورت سری ساخته می‌شوند، قصه است. حتماً باید به قصه به طور خاص و ویژه توجه کنیم، زیرا توجه به قصه و فیلمنامه، این ظرفیت را ایجاد می‌کند که مردم آن سریال را دوباره ببینند و دنبالش کنند. به هر حال این نوع سریال‌ها برای مردم یک نوع وابستگی ایجاد کرده که قصه و فیلمنامه خوب می‌تواند این خاطرات خوش و نوستالژی زیبا را برایشان تکرار کند.

او در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌های تلویزیون را باور دارد که 70 درصدِ مردم تلویزیون می‌بینند، افزود: من گاهی احساس می‌کنم بینندگان ما بیشتر از این آمارها و ارقام‌اند. صداوسیما شاید در این خصوص خیلی سختگیرانه اظهارنظر می‌کند. در ارتباطاتی که با مردم داریم می‌بینیم مخاطبان ما را به واسطه «نون‌خ» می‌شناسند و چقدر این سریال را دنبال کرده‌اند؛ به این باور می‌رسیم شاید بیش از این درصدها مردم مخاطب تلویزیون و سریال‌هایش هستند.

فرجی که گفته می‌شود قرار است یک سریال در نمایش‌خانگی را پیگیری کند به «کندو» احمدرضا درویش اشاره کرد که خیلی جدّی امسال این سریال را دنبال می‌کند که به جایی برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم دیدنی از یک دیوار برفی عظیم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • فیلم/ آجرلو: اقای فرزین دلار تلگرامی واقعیت دارد
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟
  • ارتفاعات سبلان برفی می‌شود
  • ادامه جنجال توسل‌جویی علم‌الهدی به شاهنامه | نمی‌دانستید منیژه، زن باده‌نوش و دختر دشمن ایران بود | این ابیات را هم بخوانید!
  • ثبت زندگی سلاطین کوهستان در ارتفاعات برفی سوادکوه + فیلم
  • بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب آورد سدهای استان کرمانشاه
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد